“Geen ellenlange procedures, maar direct resultaat. Daar hou ik zo van.”

‘Pitbull’ is niet meteen het juiste trefwoord dat je hanteert als je Mounia Bouazizi ergens ziet opdagen. Maar ze geniet wel de reputatie van een stevige doorzetter en daar zijn we bij JobRoad heel blij om.

 

Op het kantelmoment tussen 2020 en 2021 kwam Mounia hier binnengestapt toen het team dringend aan uitbreiding toe was. Kant-en-klare ervaring in de rekruteringswereld had ze niet. “Ik leg wel gemakkelijk en graag contact met andere mensen, dat kost me geen moeite.” Reken daar haar vaardigheid in talen bij en dan verwondert het niet dat Mounia voordien haar secundair onderwijs afrondde in de richting pr & communicatie. Tot haar 18de groeide ze op in Sint-Niklaas, maar de wereld buiten het Waasland leek haar iets kruidiger. Eens de schoolpoort achter haar dichtviel, tuimelde Mounia de hotelsector in. “Ik beleefde er een aangename tijd, zowel in Antwerpen als in Gent. Na de beginperiode aan de ‘gewone’ onthaalbalie kreeg ik grotere klanten toevertrouwd zoals bedrijven die hun gasten logement wilden aanbieden.” Boeiend, maar ook dat neigt op de duur naar routine en dus was de lockdown voor haar het ideale moment om naar iets anders uit te kijken. “Ik hou nu eenmaal van grote variatie in mijn werk en dat heb ik hier bij JobRoad helemaal gevonden.”

 

Een tip van een kennis leidde de 23-jarige jongedame naar de job van projectcoördinator voor Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. “Ik wou meer sociaal engagement in mijn werk leggen. Een erfelijk trekje vermoedelijk, want mijn pa besteedde in mijn vroegere thuisstad Sint-Niklaas geregeld tijd aan vrijwilligerswerk. Geen grootse zaken, vooral hulp in de buurt. Als Marokkaanse migrant stond hij landgenoten bij wanneer ze bijvoorbeeld taalproblemen hadden voor hun administratie.” Precies dat maakt haar werk bij JobRoad zo aantrekkelijk: hier kan Mounia vanuit haar sociaal gevoel mensen die het moeilijker hebben heel direct helpen. “Onze aanpak is inderdaad erg ‘kort op de bal’. Kandidaten hoeven geen ellenlange sollicitatieprocedure te doorlopen. Alles gaat zoveel sneller en dat levert onmiddellijk resultaten op. Ook voor de betrokken bedrijven.”

 

Maar al heb je een fijne, erg gevarieerde job, dan nog kan je heel andere toekomstdromen koesteren. “Ben ik totaal niet mee bezig”, klinkt het gevat. “Bij JobRoad heb ik verrassende contacten, ik vind veel aspecten van de job leuk en wil nog veel bijleren.” Over verrassend gesproken, in zomerse tijden flitst Mounia voorbij op haar racefiets, maar het verloopt ook wel eens heel slowdown. Al jaren volgt ze een intensieve vorm van yoga: een verademing voor geest en lichaam. Heel wat facetten, rijkelijk divers, in één persoon.
Alle info over JobRoad in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant vind je bij Mounia.bouazizi@jobroad.be

Lees ook onze andere berichten.

JOBROAD nieuwsbrief 3 December

Klaar om ons te leren kennen?