PROJECT 7

'Ukraïne@work'

Het project “Ukraine@work” van JobRoad ivzw begeleidt gedurende 2023, 400 Oekraïense vluchtelingen uit Stad Antwerpen naar de reguliere arbeidsmarkt. Hierbij hebben we de ambitie om minstens 300 personen effectief naar een traject van werk (job/opleiding/stage) te leiden. Dit project wordt gesubsidieerd door Stad Antwerpen en is in partnerschap met het Internationaal comité. Iedere partner heeft daarbij een duidelijke rol te vervullen:

1.

Stad Antwerpen zorgt in een eerste fase voor de instroom en de opmaak van een socio-economisch profiel van deze leefloonklanten.

2.

Het Internationaal Comité (een federatie met 350 aangesloten verenigingen van personen met een migratieachtergrond), nodigt op basis van het socio-economisch profiel deze personen uit en start een activeringstraject. Tijdens dit traject worden de drempels naar werk weggewerkt (vnl. werken op belangrijke randvoorwaarden zoals woning, mobiliteit, kinderopvang… ) en stomen ze de doelgroep klaar voor de arbeidsmarkt.

3.

In een laatste stap worden deze personen overgedragen aan JobRoad, bij wie de taak van de toeleiding naar werk en activatie ligt. Dit door middel van uitgewerkte trajecten bij bedrijven, sollicitatiemomenten, jobdates, jobbeurzen en individuele gesprekken bij werkgevers & uitzendorganisaties bieden we de leefloonklanten concrete job-opportuniteiten en oefenkansen.

4.

JobRoad en Internationaal Comité volgen bij een uiteindelijke tewerkstelling 3 maanden lang zowel werkgever als werknemer op om zo mogelijke problemen op tijd te detecteren en te bemiddelen om de duurzaamheid van de tewerkstelling te bewerkstelligen.

Internationaal comité
Stad Antwerpen
Ukraine@work

Klaar om ons te leren kennen?