Project 15

Lokaal activeringspact Mechelen

Algemeen 

 

Binnen het project ‘Lokaal Activeringspact’ in Mechelen voorzien we individuele begeleidingstrajecten van drie maanden, waarbij we klanten intensief begeleiden in de zoektocht naar arbeidskansen. We bieden binnen dit project eveneens intensieve sollicitatietraining, met de focus op het ontdekken van sterktes en capaciteiten, en werken nauw samen met de uitzendsector (Accent Jobs, Accent Construct en Nowjobs) teneinde nog meer kansen te bewerkstelligen.

 

Hoe gaan we te werk? 

 

 1.

Aanmelden kan elke dinsdag tussen 9u en 17u om een kennismakingsgesprek in te plannen.

 

2.

Doorverwijzing naar dit project wordt geregeld door de maatschappelijk assistent. We leren de klant graag beter kennen en gaan dieper in op de jobdoelwitten. Gedurende drie maanden gaan we via individuele jobhunting op zoek naar een job.

 

3. 

Tijdens workshops ‘sollicitatietraining’ leren we hoe een sollicitatiegesprek wordt aangegaan en hoe we ons hierop het best voorbereiden. Dit doen we aan de hand van interactieve oefeningen, zowel individueel als in groep. Deze workshops gaan elke woensdag door van 9u tot en met 12u in het Sociaal Huis in Mechelen. De maatschappelijk assistent zorgt voor de inschrijving.

In opdracht van Stad Mechelen zal JobRoad in de periode van 01/01/2024 – 30/11/2024, 270 leefloongerechtigden begeleiden richting een job. We beogen een activatie van 30% (Perceel 1). JobRoad zal ook in opdracht van Stad Mechelen 43 sollicitatieworkshops geven voor leefloongerechtigden gedurende de periode van 01/01/2024 – 30/11/2024 (Perceel 2).