Project 14

Lokaal activeringspact Roeselare

Algemeen 

 

Binnen het project ‘Lokaal Activeringspact’ in Roeselare voorzien we individuele begeleidingstrajecten van drie maanden, waarbij we kandidaten intensief begeleiden in de zoektocht naar arbeidskansen. De begeleiding is persoonlijk en ondersteunend, met voldoende aandacht voor autonomie en zelfredzaamheid.

 

Hoe gaan we te werk? 

 

1. Doorverwijzing en kennismaking

Doorverwijzing naar dit project wordt geregeld door de maatschappelijke assistent. We leren graag de cliënt beter kennen en gaan dieper in op de jobdoelwitten. Gedurende drie maanden gaan we via individuele jobhunting op zoek naar een job. Binnen twee weken na de doorverwijzing plannen we een kennismakingsgesprek in het Welzijnshuis te Roeselare, op dinsdag of donderdag tussen 9u en 17u.

 

2. Screening en matching

Na de kennismaking voert onze JobRoad-jobcoach een screening uit om de soft skills van de cliënt te beoordelen, zoals motivatie, interesses en leervermogen. Vervolgens matchen we deze skills met concrete vacatures en leren we de cliënten vacatures te lezen en te analyseren. Indien nodig wordt een korte opleiding of actualisatie van een certificaat ingepland.

 

3. Jobhunting & sollicitatiegesprekken

Daarna gaat de jobcoach over tot jobhunting, gericht op het vinden van duurzame jobs en werkgevers die inzetten op inclusiviteit en onze ‘blind hiring’ methodiek hanteren. We begeleiden cliënten actief tijdens sollicitatiegesprekken, plannen interviews en bereiden hen voor op basis van hun competenties. Onze jobcoaches bieden persoonlijke begeleiding, ondersteunen zowel cliënten als werkgevers en geven waardevolle feedback na elk interview.

 

4. Nazorg

Na plaatsing bieden we een maand intensieve nazorg, inclusief opvolggesprekken en on-site bezoeken, om werkgevers en cliënten te ondersteunen, uitdagingen te bespreken en onboarding-drempels aan te pakken. Na deze periode neemt Welzijnshuis Roeselare de opvolging over, maar blijft JobRoad beschikbaar voor verdere ondersteuning op afroep.

Voor cliënten die binnen de termijn van drie maanden niet kunnen opstarten bij een werkgever in het reguliere circuit, zorgen we voor een grondige terugkoppeling naar de maatschappelijk werker.

In opdracht van de Stad Roeselare zal JobRoad in de periode van 01/01/2024 – 30/11/2024, 100 leefloongerechtigden begeleiden richting een job. We beogen een activatie van minstens 40 leefloongerechtigden.