Get your life back on track

Niet altijd loopt het leven zoals je het zou willen. Zeker jongeren zijn erg kwetsbaar, vooral nu corona bij hen als brandversneller voor mogelijke problemen heeft gewerkt. Soms toont het leven je dat alles even verkeerd kan gaan en je in die diepste miserie nog amper wil bestaan. Ook al is de weg zoek, toch wil je verder, maar je weet echt niet meer hoe. Daarom steekt JobRoad mee de schouders onder het gloednieuw project ‘Littekens’. Vanaf 1 oktober wordt dit een community van jongeren die elkaar met hun verhaal inspireren door (op zoek naar) zichzelf te zijn. “Een plek om je leven weer op een beter spoor te krijgen”, aldus de vzw. Zo zal ‘Littekens’ via sociale media en de website geregeld inspirerende verhalen van jongeren presenteren die ‘in de shit zaten’, maar die hun leven weer in handen hebben genomen. Omdat zinvol werk hierbij voor heel wat stabiliteit kan zorgen, leggen Littekens vzw en JobRoad samen met hun partners de brug tussen jonge mensen met emotionele littekens en de arbeidsmarkt.    

 

In de eerste plaats reikt de website van ‘Littekens’ jongeren een reeks praktische contacten aan waar ze direct terecht kunnen. Voor een babbel, voor hulp en advies. En de getuigenisfilmpjes die ze hier ontdekken, moeten bij hen de vonk doen ontbranden om niet in hun probleemsituatie te blijven hangen. De rol van JobRoad hierbij? Ons team zal, binnen het lokale JobRoad-netwerk, werkzoekenden uit de ‘Littekens community’ begeleiden naar bedrijven die inclusief denken en handelen. 

 

Dit nieuw initiatief start in Gent, maar wil na een tijd als een olievlek uitdeinen naar andere regio’s. Ben je als bedrijf op zoek naar jonge werknemers die hun talent hebben teruggevonden? Of anderzijds, begeleid je getroffen jongeren die zinvol aan de bak willen? Neem zeker contact op. 

 

Alle info: www.littekens.org & www.jobroad.be 

Lees ook onze andere berichten.

JobRoad

Klaar om ons te leren kennen?