Zwaar getroffen jonge Mechelaars weer overeind helpen

Door Covid-19 is het aantal werkloze jongvolwassen in Mechelen opvallend gestegen. Met als gevolg dat zo’n 40% van de Mechelse leefloongerechtigden momenteel jonger is dan 25 jaar. “Zeker kwetsbare jongvolwassenen hebben het nu moeilijk. Dit kan voor ons niet. Iedereen moet kansen krijgen om te participeren aan de maatschappij”, aldus schepen van Economie, Ondernemen en Werk Greet Geypen. In dit principe ontdekt u parallellen met de missie van JobRoad. Bovenop reeds genomen initiatieven heeft Mechelen op 16 september in het stadhuis een opgemerkte samenwerking bekendgemaakt met JobRoad. Binnenkort al start ons team met de belangrijkste spelers op de arbeidsmarkt in de regio rond de tafel samen te brengen. Met hen zal JobRoad via doorgedreven matchmakingacties jonge Mechelse werkzoekers tot in lokale bedrijven begeleiden. Zo zet onze ivzw de komende jaren zich intens in om de jeugdwerkloosheid in de Dijlestad terug te helpen dringen. 

 

“Bovenop talentontwikkeling binnen de eigen stadsdiensten willen we zeker ook extern meer tewerkstellingskansen creëren bij bedrijven en organisaties dankzij een sterke samenwerking met lokale expertisecentra als JobRoad”, beklemtoonde Gabriella De Francesco, schepen van Armoedebestrijding, Sociale zaken en Welzijn. “De ambitie van de stad is om de doelgroepen zodanig te begeleiden dat ze op eigen benen kunnen staan.”

 

Naast JobRoad werkt de stad in dit actieplan samen met DUO for a JOB – systemen voor persoonlijke mentoring – en met Co-Searching. Deze laatste organisatie zet in op verbondenheid, het versterken van sollicitatie-skills en de autonomie van de deelnemers door werkzoekenden samen te brengen. 

 

In het stadhuis merkte schepen Greet Geypen ook nog op dat de drie organisaties vooral vertrekken vanuit een geloof in de mogelijkheden en sterktes van de werkzoekende jongvolwassenen. “JobRoad, DUO for a JOB zijn hands on, zeer klantgericht, zowel naar werkzoekende jongeren als naar werkgevers en kunnen bouwen op een jarenlange ervaring. Samen steken we met vier onze schouders onder dit project om zoveel mogelijk jongvolwassen aan een job te helpen.” Ondertussen is ons team in Mechelen van wal gestoken met de voorbereidingen om hier een stevig netwerk te ontplooien.

 

Belangstelling voor deze matchmakingacties van JobRoad & partners in regio Mechelen?
Contacteer
nathalie.galland@jobroad.be.

Lees ook onze andere berichten.

JOBROAD nieuwsbrief 3 December
JobRoad - Blog

Klaar om ons te leren kennen?