Zalig wanneer je scepticisme kan doen kantelen

Een oudgediende? Oneerbiedig uitgedrukt, maar voor deze jongedame klopt het toch wat. Na Joachim Commeene is Nathalie Galland al het langst aan boord van het jonge JobRoad. “Op een bijeenkomst hoorde ik toevallig Joachim met vuur de missie/visie van het prille project uiteenzetten en ik wilde meteen van job veranderen”, lacht Nathalie. “Misschien heeft mijn voorkeur voor psychosociale vakken in mijn jeugd er iets mee te maken?” De maatschappelijke meerwaarde van JobRoad trekt haar alleszins meer aan dan andere, vroegere opdrachten als recruiter. “De zaligste ervaringen in mijn job bereik ik wanneer ik na een tijdje doorbijten een kantelmoment bereik en zo het oorspronkelijke scepticisme kan omzetten in hechte samenwerking. Alle actoren samen aan één tafel, geschaard achter hetzelfde doel. Mensen moeten geloven in een idee en dat vergt her en der wat meer tijd.” En nu we het toch over fijne jobmomenten hebben, onze projectmanager uit Antwerpen geniet ook volop van de screeningsdagen met toegeleide kandidaten. “Met elkaar praten, kijken, kansen afwegen en die kansen uiteindelijk kunnen doorgeven aan wie het hard nodig heeft. Die betrokkenheid met kandidaten geeft mijn werkplezier een enorme boost.”

 

Wat je niet direct bij de ogenschijnlijk rustige persoonlijkheid van Nathalie verwacht, is haar belangrijkste hobby: kungfu! “Hierbij denkt men al snel aan Bruce Lee-films, maar bij deze sport gaat het hem vooral om concentratie. Vergelijk het met yoga. Je coördineert met gracieuze bewegingen alles wat in je geest en lichaam zit. Pas na een stevige beginperiode leer je in kungfu die beheersing om te zetten in dynamiek en kracht. Die nieuwe stap in mijn training vat ik binnenkort aan.”

Tot slot de moeilijkste vraag. “Wat JobRoad voor mezelf betekent? JobRoad is het initiatief met de visie waar ik na drie volle jaren – ondanks sporadische tegenvallertjes en dagen waarop het minder vlot – toch nog steeds rotsvast in geloof.”

 

Alle info over JobRoad in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg: nathalie.galland@jobroad.be

Lees ook onze andere berichten.

Klaar om ons te leren kennen?