“Da kan tellen bij Lidl. Voor iedereen!”

Da kan tellen bij Lidl. Voor iedereen!

“Werken bij Lidl, da kan tellen.” Zo luidt de rekruteringsslogan waar de supermarktketen al enige tijd mee uitpakt. Maar die kan je vandaag makkelijk veranderen in “Werken bij Lidl, da telt voor iedereen!” De toenemende krapte op de arbeidsmarkt motiveert supermarktketen Lidl om volop in te zetten op diversiteit en inclusie. In het kader hiervan heeft Lidl een hechte samenwerking met JobRoad ivzw opgezet in heel wat Nederlandstalige regio’s. Via deze weg krijgen kandidaten uit kansengroepen de mogelijkheid om vlotter aan het werk te gaan bij Lidl.

 

Bij elke matchmakingeditie in Vlaanderen en Brussel screent JobRoad potentiële kandidaten met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en helpt hen op weg naar bijvoorbeeld de juiste job bij Lidl. Hiervoor hanteren we het ‘blind hiring’ principe. Dit betekent dat Lidl alle kandidaten die JobRoad heeft doorgelicht, ontmoet voor een sollicitatiegesprek. Op die manier wordt er verder gekeken dan een beperkend CV of test.

 

De eerste resultaten van de samenwerking zijn alvast veelbelovend. In de Lidl winkel in Mechelen gingen eind vorig jaar 4 kandidaten na de JobRoad begeleiding aan het werk. Bijna een half jaar later zijn deze 4 nog altijd aan de slag. Naast het begeleiden van kandidaten naar een geschikte job bij de lokale supermarkt faciliteerde JobRoad ook enkele workshops met de betrokken leidinggevenden. In zo’n workshop krijgen deze leidinggevenden de nodige tips & tricks om medewerkers uit kansengroepen vlot in te werken bij Lidl.

Lidl verankert vertrouwen via Ambassadeurschap

Om de samenwerking nog steviger te verankeren, werd Lidl recent ook officieel ‘ambassadeur’ van JobRoad ivzw. Bovendien neemt de retailer de komende maanden aan zowat alle geplande matchmakingacties van JobRoad deel. Bemiddelaars zoals interimkantoren, lokale organisaties en sociale diensten van steden en gemeenten zijn meer dan welkom om hun kandidaten via het netwerk van JobRoad te laten kennismaken met de waaier aan Lidl-jobs in onder meer Roeselare, Oudenaarde, Kortrijk, Mechelen, de Vlaamse Rand rond Brussel en nog veel meer regio’s.

“P.S. op de foto vlnr Mellissa Buys, Joachim Commeene (JobRoad), Sigrid Van Den Berghe en Steffi Petit”

Lees ook onze andere berichten.

JobRoad - Blog
JobRoad - Blog

Klaar om ons te leren kennen?