Re-integratie door werk

Project 2 ‘Re-integratie door werk’

Dit project matcht arbeidsrijpe justitiabelen en gedetineerden met bedrijven. Dankzij het ESF kan JobRoad projectdagen voor werkgevers en gescreende jobzoekers organiseren in justitiehuizen en gevangenissen in West- en Oost-Vlaanderen. Concreet omvat dit rondleidingen en screeningsmomenten, begeleidingstrajecten en zo meer.

 

Ook hier kent de zgn. projecteditie drie snel opeenvolgende stappen: de kickstart, de screeningsdag en de projectdagen.

combinatielogo_esf_0-scaled - JobRoad

1. Kickstart - Het bedrijf

Op de projectdag krijgen 3 à 6 deelnemende bedrijven kort uitleg over de wetgeving. Ze presenteren hun vacatures aan de VDAB-detentieconsulent(en), de PSD-begeleider(s) en de justitie-assistent(en) en krijgen een rondleiding in de gevangenis. Jaarlijks wordt in elk van de zeven meewerkende gevangenissen een projectdag georganiseerd.

2. Screening & Matching - de kandidaten

De VDAB-detentieconsulent(en), de PSD-begeleider(s) kijken welke kandidaten geschikt zijn voor welke vacature(s). Ze worden gescreend en gematcht door de jobcoach van JobRoad.

3. Projectweek – de kennismaking

De kandidaten worden door de jobcoach van JobRoad, de HR-partner of de HR-recruiter van het deelnemende bedrijf doorgelicht voor hun interesse en arbeidsattitude. Een week later ontvangt de kandidaat info over zijn eventuele aanwerving. Voor kandidaten die niet zijn weerhouden of niet deelnamen aan de projectdagen zoekt de JobRoad-coach mee naar een werkoplossing.

De steun van het ESF: ESF457 – Re-integratie door werk: 01.01.2021 – 31.12.2023 * € 301.808 * KPI’s: 105 individ. begeleidingen/jaar

Klaar om ons te leren kennen?